15 децембар 2016
Категорија Новости
15 децембра 2016,
 Off

Установа за спорт и омладину континуирано ради на обезбеђивању додатних садржаја у Хали спортова, па је тако јуче отворен кафе, који ће коначно омогућити освежење спортистима, спортским радницима и публици, као и родитељима док чекају децу са тренинга. У току је и опремање теретане чије отварање се очекује средином фебруара. Приликом свечаног отварања кафеа, у присуству општинских фунцкионера и гостију, више детаља изнео је Немања Живковић, директор Установе за спорт и омладину:


-Ово је само један од пратећих садржаја у Хали спортова, привели смо намени део који је био предвиђен за кафић. Пре утакмице и на полувремену публика ће овде моћи да се освежи, као и родитељи који доводе децу у разне спортске школице. Новогодишњи турнир ће почети 25. децембра и трајаће до 15. јануара, када очекујемо значајну посету кафеу. Иначе, биће отворен преко целог дана, као и викендом. Инвестиција са свим радовима и опремом  износи око 600-700.000 динара. Очекујем да од половине фебруара с радом почне и теретана. Вредност опремања је 3,7 милиона динара, у питању је опрема из Немачке и то ће практично бити професионална теретана. Добили смо раднике из Дирекције, који сада раде за шанком. С обзиром да цео спортски центар представља велики комплекс, који је захтеван за одржавање мислим да ћемо имати још запослених у установи.
Председник Општине Лајковац Андрија Живковић задовољан је чињеницом да се заокружују пропратни садржаји у Хали спортова, као што се полако и сигурно заокружује читав спортско-рекреативни комплекс:
– Овај простор почиње да добија своју потпуну функцију, тако да кафић употпуњава садржаје и понуду Хале спортова, а надам се да ће доносити и приход. Значајно ће бити за родитеље који доводе децу на тренинге дворанских спортова, моћи ће овде да прекрате време док чекају малишане. Свакако ће бити леп и миран кутак за све Лајковчане, с обзиром да ће радити у две смене. Ако престане забрана запошљавања, објекат ће примити и нове раднике, који су Установи за спорт и омладину неопходни. У петак у Министарству државне управе и локалне смаоуправе имамо састанак са државним секретаром Иваном Бошњаком, када ћемо разговарати о потребама и могућностима запошљавања у појединим нашим установама, као што су ПУ „Лептирић“ и Установа за спорт и омладину. Опремањем теретане заокружујемо пропратне програме у Хали, а полако заокружујемо и читав спортски комплекс који се налази у овом делу Лајковца. Следеће године биће завршен базен, тако да ће у овом делу града бити спортска и културна оаза за наше суграђане.

Comments are closed.