16 октобар 2017
Категорија Новости
16 октобра 2017,
 Off

У уторак 17. октобра у 11.30 часова свечано ће бити отворен мултифункционални спортски терен, чију изградњу je финансиралa Агенција за међународни развој Владе САД (USAID), a реализовао Програм Уједињених нација за развој (UNDP), у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе, Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије и Општином Лајковац. Игралиште се налази у Спортском центру Лајковац (поред тениских терена), а користиће га деца из оближњег вртића, основне и средње школе, као и деца миграната и избеглица смештена у Центру за азил у Боговађи. Спортски терен има стазе за трчање на 50 метара од тартана, вештачке траве и песка и за скок у даљ. Радови вредности 50 хиљада долара обухватили су припрему земљишта, постављање стаза, ограде, осветљења и видео надзора.

На отварању ће говорити: државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић, заменик директора Канцеларије за демократски и економски развој USAID Џефри Скарин, портфолио менаџер UNDP Србија Татјана Страхињић Николић, представник Комесаријата за избеглице и миграције и председник општине Лајковац Андрија Живковић. После отварања ученици Основне школе „Миле Дубљевић“ одржаће час физичке културе на новом терену.
Изградња спортског терена део је “Пројекта за јачање капацитета локалних заједница за реаговање на мигрантску кризу” USAID-а, који спроводи UNDP и чија је укупна вредност 1.3 милиона долара. Овај пројекат помаже градовима и општинама које су највише погођене мигрантском кризом да унапреде своје јавне услуге и инфраструктуру. Побољшања помажу локалним заједницама да се изборе са ефектима мигрантске кризе и од њих користи има и локално становништво и мигранти.

 

Comments are closed.