18 март 2018
Категорија Новости
18 марта 2018,
 Off

У суботу је у препуној Хали спортова у Лајковцу одржано Првенство Србије у спортском плесу – стандардни плесови, под покровитељством Министарства за омладину и спорт Републике Србије и Општине Лајковац. Организатори првенства су били Плесни клуб „РМП Колубара“ и Плесни савез Србије. Поновила се сјајна атмосфера и рекордан број учесника: клубова и такмичара. Допринос за такав амбијент имају и предшколци Дечије установе “Лептирић” који су извели специјалну кореографију осмишљену управо за отварање плесног спектакла у Лајковцу.

Србија је добила нове шампионе државе у три старосне категорије: омладинској, старијој омладинској и сениорској. Сениорски шампионски пар су Јован Ратковић – Ана Дедовић из београдског Плесног клуба „Беоденс“, а њихови парови су освојили и друго и треће место, чиме су потврдили доминацију у сениорској конкуренцији. Из истог клуба су и победници у старијој омладинској категорији: Сава Андрић и Маша Радуловић. Прваци у омладинској категорији су Никола Поповић и Андреа Савановић из Плесног клуба „Аурора“ Београд.

Поред државног првенства, у истом дану одржана је Супер лига и Куп Србије. Издвајамо да су победници Купа Србије код пионира Урош Ранђеловић и Емилија Стартсева из ПК “Војводина денс” Нови Сад, док је код млађих омладинаца победнички пар Ђорђе Смиљанић – Милица Дакић из ПК “Бест” Београд. У категорији А и I сениора Супер лиге прво место освојио је пар Бојан Лазарески – Каракатсанис Сарах-Диана, чланови ПК “Спин” Београд.

Плесни савез Србије и Лајковац су на најлепши начин промовисали плесни спорт. “У односу на прошлу годину имали смо већи број учесника – 22 плесна клуба са преко шест стотина такмичара. У вечерњем делу такмичења гледали смо најбоље плесне парове и формације. Ми смо и као организатори и као учесници овог плесног спектакла задовољни бројем учесника и квалитетом, који је надмашио прошлогодишњи догађај у Лајковцу. Као клуб са традицијом имали смо већи број такмичара и боље резултате, нарочито у млађим категоријама. У категорији плесних латино формација имамо три прва, два друга и једно треће место. У најбољим плесним паровима нисмо директно имали своје представнике, али зашто не споменути оне који су у нашем клубу провели више од 10 година, а сада због наставка школовања наступају за београдске клубове. То су, пре свих, плесни пар Симикић Немања и Тијана са освојеним другим местом на Државном првенству у категорији сениора и Марина Борозан, која је са својим партнером освојила друго место у престижној сениорској латино категорији”, изјавио је Предраг Мићић у име Студија РМП Клуба.

Comments are closed.