26 септембар 2018
Категорија Новости
26 септембра 2018,
 Off

У суботу 22. септембра на тениским теренима Установе  за спорт и омладину у Лајковцу одржан је 9. Меморијални турнир „Владо Врдољак“. Владо Врдољак из Винковаца (Хрватска) преминуо је од инфаркта на тениском турниру у Лајковцу 18. септембра 2009. године. Од тада је окупљање тенисера аматера, започето некада спортским сусретима железничара, меморијални турнир који носи његово име. Редовно долазе његове колеге и пријатељи, заљубљеници у тенис, из Винковаца, Загреба, Славонског Брода, Жупање и других места.

Председник Тениског клуба „Лајковац“ др Драган Миловановић каже да меморијалом чувају успомену на Владу Врдољака и учвршћују пријатељства. „Турнир није такмичарског карактера већ му је циљ дружење уз тениску лоптицу, одржавање старих и стицање нових пријатељстава, јер сваке године имамо по неког новог учесника. Гости из Хрватске су презадовољни пријемом и кажу да им је Лајковац једна од најдражих дестинација где се игра тенис. Договор је да 2019. године, за десету годишњицу, позовемо чланове породице покојног Врдољака и тако наставимо да учвршћујемо мостове пријатељства којима је, на жалост, повод један трагичан догађај.“
На овогодишњем турниру учествовало је 35 тенисера рекреативаца: поред гостију из Хрватске и чланова ТК „Лајковац“ били су још и тенисери из Лазаревца и Београда. Интересантно је да се у Лајковцу већ деценијама игра тенис: раније су се тениски терени налазили поред лајковачке Млекаре (сада Виндија), а прошле године је поред Хале спортова отворен комплекс са три терена, рефлекторима и трибинама.

Comments are closed.