13 јануар 2016
Категорија Новости
13 јануара 2016,
 Off

Победник другог лајковачког Новогодишњег турнира у малом фудбалу је „Вулканизерска радња Димитријевић“ из Словца, која је у финалу савладала „Еуро тим“ из Ваљева са 3:1 после извођења пенала, у регуларном делу било је 2:2 (1:1). Борбена, тврда, неизвесна и на моменте атрактивна утакмица показала је да су се ове две екипе заслужено нашле у финалу. За победнички тим наступали су одлични фудбалери из Лазаревца и Обреновца, предвођени Филипом Перишићем и браћом Грујичић, док су за Ваљевце играли познати српсколигашки фудбалери: Рашевић, Гентић, Ристовић, Јанковић, Коста Марковић, Станковић и други.

Награду од 300.000 динара за победнички тим обезбедила је Општина Лајковац као покровитељ турнира. За најбољег играча проглашен је Риста Ристовић из „Еуротима“, члан прволигаша „Вождовца“, док је најефикаснији био Жељко Грујичић из „Вулканизерске радње Димитријевић“. Еуротим је дао и најбољег голмана, Ђорђа Савића. Најбољи тренер је Данијела Ђукановић Благојевић која је предводила петлиће „Реал 28“ из Лазаревца. Награду за фер-плеј добила је „Општинска управа Лајковац“, док је за најбољег судију проглашен Јован Лончаревић.

У конкуренцији омладинаца трофеј је освојио „Фер плеј“ из Београда, победивши убски „СРЦ Матић Бест Тест“ са 4:2. Код победника је бриљирао најбољи играч и стрелац Лука Вучићевић, члан ФК „Рад“. У категорији петлића победник је ваљевска „Будућност“, код ветерана „Кафе Вагон“ из Ваљева.

Турнир је игран у нашој Спортској хали од 26. децембра до 10. јануара, одличан организатор је био Општински фудбалски савез, уз подршку Спортског савеза Лајковца и Установе за спорт и омладину Лајковац. Учествовало је 45 екипа: у сениорској конкуренцији 24, код петлића и ветерана по 8, док је у категорији омладинаца играло пет екипа.Посета је била изнад очекивнаог , продато је око 3000 карата.

Comments are closed.