17 фебруар 2021
Категорија Новости
17 фебруара 2021,
 Off

У финалу Купа Србије за одбојкашице састаће се лајковачки Железничар и Уб! Биће то одбојкашки спектакл и прави почетак овогодишњег ривалства две сјајне екипе, који ће се, сасвим сигурно, наставити и у плеј-офу првенства.
Одбојкашице Железничара су и вечерас у Обреновцу, у реванш утакмици полуфинала Купа Србије, победиле ТЕНТ. Резултат је био 3:1, по сетовима 25-27, 25-21, 25-14 и 29-27. Подсећамо да је први меч Железничар у Лајковцу добио убедљиво са 3:0, тако да је вечерас оправдао очекивања свих Лајковчана да ће се пласирати у своје треће финале Купа Србије, у којима је два пута био победник.
У Обреновцу је неизвесност трајала релативно кратко. Изједначени први сет успео је да добије домаћи тим, да би веће у другом сету Жеља уозбиљио игру, водио све време и освајањем тог сета већ изборио пласман у финале. Након тога спласнуо је ентузијазам ТЕНТ-а па је Железничар трећи сет добио са великом разликом. Шеф стручног штаба Бранко Ковачевић пружио је шансу и одбојкашицама нашег тима са мањом минутажом (ту шансу одлично је искористила млада Вања Ивановић), али је и четврти сет, уз мало осцилација, успешно приведен крају.
Прилично је правилан распоред поена био у нашој екипи: Бјелица, Митровић и Рајлић по 10, Кутлешић и Ивановић 9, Миросављевић 8, Перовић 7, Гајић 6, Узелац 4 и Батинић 1.
Бранилац трофеја Уб се синоћ пласирао у финале много теже него што се очекивало, имајући у виду игре и резултате ове сезоне. Убљанке су на свом паркету поражене од Јединства са 3:1, први меч су оне у Пазови добиле истим резултатом, а до финала су дошле захваљујући бољем поен количнику.
Термин и место одигравања финала Купа Србије у женској и мушкој конкуренцији биће накнадно објављен.

Comments are closed.