8 јун 2021
Категорија Новости
8 јуна 2021,
 Off

Најновија појачања трофејног Одбојкашког клуба Железничар из Лајковца су: техничар Ана Антонијевић, коректор Јована Јовичић Кнежевић и средњи блокер Љубица Милојевић. Спортски директор Ивана Лазаревић каже да је са најновијим појачањима Жеља склопио мозаик екипе за следећу сезону.
Подсећамо да је са шефом стручног штаба Бранком Ковачевићем одмах по завршетку првенства продужен уговор на још две године, као и да је још почетком априла склопљен трогодишњи уговор са средњим блокером Валеријом Савићевић (19 година, 191цм), јуниорском репрезентативком и некадашњом одбојкашицом ОК Београд.
У одбојкашким круговима Железничар се већ неколико година позиционирао као један од најорганизованијих клубова у нашој земљи, са одличним условима за рад и напредовање, са великим амбицијама сваке године, тако да наше најбоље одбојкашице врло радо долазе у Лајковац.Ана Антонијевић (1987) је прослављена бивша репрезентативка Србије, чије могућности Бранко Ковачевић, као помоћник селектора Терзића, одлично познаје. Са сениорском репрезентацијом Србије има злато на Европском првенству 2011. и у Европској лиги 2010. године. Играла је у више наврата за Волеро из Цириха, пет година за француски Кан, затим за Волеј Алба Блај и Фенербахче. У Жељи ће носити дрес са бројем „седам“, под којим остварила највеће успехе.
– Драго ми је да сам после 12 година поново у Србији. Искрено се радујем повратку у своју земљу и играма у домаћем шампионату и Европи која нас очекује у наредној сезони. Мислим да је сјајно то што се велики број играчица враћа у нашу лигу, зато што ће квалитет одбојке бити бољи и што ми, да кажем старији играчи, нашим искуством можемо да помогнемо младим девојкама. С обзиром да сам са Јединством из Ужица на почетку своје каријере већ освојила титулу првака државе , било би лепо да се понови и наредне сезоне у дресу Железничара. Сарадња са екипом из Лајковца се десила тако што ме Ивана позвала и питала да ли желим да наставим каријеру у Србији, после тога је све ишло својим током. Желела би овим путем да се захвалим председнику клуба Живораду Лазаревићу на указаном поверењу. За Банета имам само речи хвале. Пре свега мислим да је добар човек, а његов рад на терену се не доводи у питање. Најбоље говоре резултати које има иза себе. Што се тиче очекивања у Железничару, још увек је рано говорити, неку јаснију слику имаћемо када кренемо са припремним периодом. Остаје да се види коначан састав екипе, али добрим радом и залагањем верујем да ћемо успети да направимо добар резултат. Што се тиче броја на дресу, волела бих да то буде број 7.
Средњи блокер Љубица Милојевић има 22 године и стигла је из француског Волеро Ле Кане (швајцарски одбојкашки гигант купио је лиценцу канског клуба Ле Кане).
– Јако сам срећна што сам добила прилику да играм у Железничару, да тренирам са стратегом какав је Бранко Ковачевић. Радујем се повратку у нашу земљу и играма у Суперлиги, после партија у иностранству и повреда које су ме пратиле. Тренирала сам већ са девојкама и осетила сјајну атмосферу, спортски дух и квалитетан рад. Узбуђена сам, једва чекам почетак сезоне.
Јована Јовичић, удато Кнежевић, добро је позната лајковачкој публици. Већ је три пута играла за Жељу, у сезонама 2012/13, 2015/17 и 2017/18, када је била водећи поентер лиге и МВП Купа Србије.
– Што се повреде и порођаја тиче сматрам да ми је прошла сезона била повратак из тога и увод у нешто озбиљније. Тако сам планирала, тако се и остварило, од овога озбиљније, по мом мишљењу, нема. Што се тиче повратка у клуб у ком сам већ играла сматрам да се враћам у свој клуб. Драго ми је што су челници тог клуба то и потврдили, јер су ме позвали реченицом “Време је да се вратиш у свој клуб”. О озбиљности Железничара нећу ни да причам, они су све показали на терену. Жика је пре свега велики човек који је увек испоштовао све до најситнијих детаља. Велико ми је задовољство што ћемо опет сарађивати. На мени је да наставим да тренирам цело лето и припреме дочекам спремна, а онда се заједно са екипом добро спремим за нове успехе.
Спортски директор Железничара Ивана Лазаревић најављује да би прва прозивка екипе требало да буде око 15. јула.

Comments are closed.