26 септембар 2016
Категорија Новости
26 септембра 2016,
 Off

Јавна установа „Установа за спорт и омладину“ Лајковац поклониће ових дана издвојеним одељењима школе „Миле Дубљевић“ по једну фудбалску и кошаркашку лопту. У питању су школе у Непричави, Марковој Цркви, Ратковцу, Пепељевцу, Врачевићу, Доњем Лајковцу, Ћелијама и Селу Лајковцу. Директор Установе Немања Живковић и организатор програма Владимир Маликовић кренули су по школама, тако да су у петак уручили лопте ђацима у селу Лајковац. Школе у Боговађи и Бајевцу, које имају више ђака и одељења, крајем октобра добиће више лопти. Засеоку Доњи крај у Јабучју донирана је кошаркашка табла. То су само неки од потеза којима ће Установа за спорт и омладину подржати школски спорт као базични.

Установа за спорт и омладину је надлежна за скоро читав комплекс спортских објеката: Халу спортова, стадион ФК Железничар, стадион ФК Задругар, мини-пич терен и нове тениске терене. Захваљујући јавним радовима и уговорима о делу, Установа тренутно има довољан број радника за одржавање ових спортских објеката. У току је уређење кафеа у Хали спортова, који ће бити отворен од 15. октобра, тако да ће родитељи, публика, спортисти и спортски радници моћи да се освеже приликом боравка у Хали. Мала сала ће бити претворена у теретану са комплетном опремом и  планирано је да почне рад 1. новембра. Установа ће уклопити термине за тренинге карате и кик-бокс клубу у великој сали, јер су они до сада вежбали у малој сали. Теретана и кафић ће бити комерцијални садржаји који ће допринети финансирању врло скупог одржавања Хале спортова. При крају је и уређење ресторана испод западне трибине стадиона „Железничара“, док је у кули стадиона адаптиран простор за смештај фудбалера који нису из Лајковца. О реализацији ових планова у петак је са директорм Живковићем разговарао заменик председника Општине Лајковац Ненад Џајевић.

 

У Хали спортова још тренирају селекције женског одбојкашког клуба, мушког и женског кошаркашког клуба, школице фудбала и клуб за кросфит, а часове физичког васпитања одржава ОШ „Миле Дубљевић“.

 

Comments are closed.