13 јануар 2017
Категорија Новости
13 јануара 2017,
 Off

Предстојећег викенда у Хали спортова Лајковац је завршница Новогодишњег турнира у малом фудбалу. У суботу 14. јануара од 16.30 на програму су полуфинални мечеви у категоријама омладинаца, ветерана и сениора, као и и финална утакмица омладинаца. У недељу 15. јануара играју се финалне утакмице у конкуренцији петлића, ветерана и сениора, термине ћемо накнадно објавити. У суботу ће прво бити одигране утакмице ветерана и омладинаца, затим око 19.10 сениорски меч „Илија коп“ (Ва) – „Док“ (Ша), онда финале у омладинској конкуренцији па други сениорски меч: „Вулканизер Димитријевић“ (Словац) – „РР ауто“ (Лајковац), који је планиран за 20.35 сати.
У најзанимљивијем делу такмичења, код сениора, „РР ауто“ и „Илија коп“ резултатски су највише показали у квалификационим групама одиграним од 7. до 10. јануара. „РР ауто“ је остварио све три победе, с тим што се екипа „Симекс Тас“ из Осечине није појавила у овом делу такмичења, а у међусобном дуелу савладао је „Док“ из Шапца. У другој групи „Илија коп“ и „Вулканизер Димитријевић“ били су убедљиви, с тим што су Ваљевци добили непосредни дуел, а на крају ремизирали са „СЦ Матић“ Уб. За „РР ауто“ наступају првотимци „Железничара“ и „Задругара“: Немања и Небојша Марковић, Томић, Шалипур, Ђукетић, Ашковић и други. „Илија коп“ је до сада показао најбољу игру, а за њега наступају српсколигашки играчи махом из Ваљева: голман Ивановић, Рајковић, Вукашиновић, Солдатовић, Ђурђевић, као и Лозничанин Миловановић из Шапина. Најјачи по именима је Вулканизер Димитријевић, за који, уз Лазаревчане Перишића и Каличанина, играју Рашевић, Ристовић, Јанковић, Ђукић, Ранисављевић, Коста Марковић, голман Танасковић… Шапчане предводе Васић из Мачве и Пантелић и Ковачевић из Прова, лидера Зоне Дрина.
У полуфиналу ветерана састаће се ваљевски Кафе Вагон и Стари другари из Ћелија, односно убски Пуре градња и 38+Френки аларм из Ваљева. Полуфинални парови код омладинаца су: Бест тест (Уб) – Железничар (Лајковац) и Нена ауто (Лајковац) – ДМ (Ваљево). Код петлића две најуспешније екипе су Напредак СТР из Кумрића и Железничар04 ЛА из Лајковца, најмлађи учесници за победнички пехар играће у недељу.
Генерални покровитељ турнира је Општина Лајковац, а организатори Спортски савез, Општински фудбалски савез, Установа за спорт и омладину и фудбалски клубови „Железничар“ и „Задругар“. Награда за прво место у сениорској конкуренцији је 250.000 динара, у осталим категоријама 60 одсто од котизација, док ће најбољи појединци турнира добити робне награде.

Comments are closed.