6 јун 2021
Категорија Новости
6 јуна 2021,
 Off

Најстарији и најпознатији лајковачки фудбалски колектив Железничар опростио се од Српске лиге Запад ремијем са прваком лиге Слогом из Пожеге. Меч последњег првенственог кола на стадиону Жеље завршен је без голова.
У мечу без такмичарског значаја оба тима су играла са знатно подмлађеним саставима: Железничар са 11 бонус играча, а гости са комбинованим тимом јер их ускоро очекује бараж за Прву лигу. Упркос томе, одиграна је чврста и борбена утакмица, у којој је било шанси за голове, а што нису реализоване пре свега је заслуга оба голмана.После данашњих утакмица познато је којих седам тимова иду у зонски ранг такмичења, с тим што овај списак може променити одлука комесара за такмичење о жалби Будућност Крушика. То су: Тутин, Будућност Крушик, Јошаница, Железничар, Гружа, Шумадија и Бане из Рашке. Уколико пожешка Слога кроз бараж не успе да се пласира у Прву лигу, онда ће из српсколигашког ранга испасти и осми клуб – Слога 33 из Петровца на Млави, која је прва изнад црте са бодом више од Тутина.
Али, у српском фудбалу није готово и кад је готово. Наиме, ваљевска Будућност Крушик је уложила жалбу на одложени меч са Сушицом, који је изгубила са 4:2, тврдећи да је за Сушицу наступао играч са бројем 20, који с тим бројем није био евидентиран ни у постави ни међу резервама. Ако због тога ова утакмица буде регистрована службеним резултатом 3:0 за Ваљевце, онда ће они сачувати статус српсколигаша, док у Зону иде Слога 33. Уколико се Пожега не се пласира у Прву лигу, онда у Зону иде један од четири клуба са по 50 бодова: Будућност Крушик, Млади радник, Мачва 1929 или Таково, зависно од тога ко има најбољи међусобни скор.
На крају да још једном подвучемо да је пожешка Слога неприкосновени лидер првенства, титулу су одавно обезбедили и имају 10 бодова више од другопласираног Јединства. Убљанима је то најбољи пласман последњих година.

Comments are closed.