24 септембар 2015
Категорија Новости
24 септембра 2015,
 Off

Први пут у својој спортској историји, Лајкoвац ће бити домаћин званичног међународног такмичења. „Балкански куп у одбојци“ одржаће се у петак и суботу 25. и 26. септембра у Спортској хали Лајковац. Организатори су Општина Лајковац, Спортски савез и суперлигаш ЖОК „Железничар“, под покровитељством Одбојкашког савеза Србије, балканске и европске одбојкашке асоцијације. Поред нашег „Железничара“ учествују турска екипа „Идман Очаги“ из Трабзона, румунска „ЦСУ Медицина“ из Тарго Муреша и „Гацко“ из Босне и Херцеговине.

У петак се у првој полуфиналној утакмици од 16.30 састају турске и румунске одбојкашице, док „Жеља“ и „Гацко“ играју од 19 сати. У суботу се меч за треће место игра од 16.30, а финале је у 19 сати. Учешће на Балканском купу наше одбојкашице избориле су освајањем шестог места на крају прошлог првенства Суперлиге Србије. Ово им је друго учешће у Балканском купу – у сезони 2012/2013. наступале су у Румунији и освојиле треће место.

Све утакмице се играју у лајковачкој Спортској хали. Позивамо љубитеље одбојке и спорта, као и све суграђане, да испрате Балкански куп и тако помогну нашим одбојкашицама да освоје први међународни трофеј.

Comments are closed.