28 април 2021
Категорија Новости
28 априла 2021,
 Off

Железничар је данас, у 27. колу Српске лиге Запад, освојио још три важна бода у борби за опстанак. На свом стадиону Жеља је победио Смедерево, директног конкурента, једну од екипа из доњег дела табеле, са 1:0. Једини погодак постигао је нападач Вујичић у 53. минуту.
У тешкој утакмици, по киши и расквашеном терену, видели смо утакмицу без изразитих шанси. Лајковчани су имали иницијативу у највећем делу меча, док су гости појачали темпо у финишу не би ли евентуално дошли до изједначења, јер би им бод био драгоцен.
Железничар јесте постигао важну победу и примакао се Смедереву на два бода разлике, али је и Тутин, помало неочекивано, освојио сва три бода у Богатићу – 0:1. Истим резултатом код куће је Јошаница победила Слогу из Петровца на Млави, док је Таково ремизирало у Ариљу резултатом 1:1.
Тренутно стање у доњој половини табеле: Сушица 39, Таково и Тутин по 37, Смедерево 35, Железничар 33, Јошаница 31, Гружа и Шумадија (Аранђеловац) по 13 и Бане из Рашке 7. Последња три клуба практично су већ у Зони, у нижи ранг сигурно испадају још два.
Већ у суботу 1. маја од 16.30 сати Жељу очекује тежак сусрет у Убу против другопласираног Јединства. Јошаница гостује у Ваљеву, Смедерево дочекује Шумадију, Тутин Гружу, а Таково Мачву из Богатића. Дакле, наредног викенда најтежег противника има управо Железничар, а надајмо се да ће тим Јовице Дамњановића утакмицу у комшијском Убу доживети као прави изазов и пружити најбоље од себе.

Comments are closed.