31 мај 2017
Категорија Новости
31 маја 2017,
 Off

У претпоследњем колу Српске лиге Запад Железничар је у изузетно узбудљивој завршници одиграо нерешено у важној утакмици против екипе Шапине, екипе из врха табеле. Крајњи резултат је био 2:2, полувреме 1:1. Последња Јошаница има 28 бодова, Железничар је и даље претпоследњи са 30 бодова, док Мокра Гора и Михајловац имају по бод више. Из лиге испадају два клуба, тако да Лајковчани још увек имају шансу за опстанак. За то је неопходна победа у Смедереву против истоименог српсколигаша и пораз или Мокре Горе или Михајловчана. Мокра Гора гостује Шапинама и реално би било да победе домаћи, док је Смедерево у последње време забележило неколико лошијих резултата, али је у безбедној зони као и Шапине.

Жеља је повео голом Атића већ у 15. минуту, да би гости изједначили у 29. минуту, после неспоразума одбрамбених фудбалера нашег тима. У 54. минуту Ђукетић није реализовао пенал, оправдано досуђен после рушења Атића у 16 метара. То је могло много да кошта домаће јер су Шапине дале гол у 89. минуту. На сву срећу, после јуриша играча Жеље ка голу гостију, досуђен је индирект, а након шута Николића лопта је кроз „шуму ногу“ некако нашла пут до мреже.У последњем колу Железничар гостује у недељу 4. јуна од 17:30 у Смедереву, Мокра Гора Шапинама, Јошаница ваљевској Будућности, док Михајловац дочекује одличну екипу Слоге из Пожеге. На папиру сви имају тешке противнике, од којих је, бар по броју бодова, Смедерево слабије котирано и остаје нада да Железничар може остварити позитиван резултат.

У 28. колу Зоне Дрина Задругар је у Лајковцу победио екипу Дрине из Љубовије, резултатом 1:0, голом Мићића у 85. минуту. Ово би се могло назвати великим тријумфом подмлађене екипе Задругара јер им је недостајало шест првотимаца и практично су одиграли без резервних грача. Са 40 боова Лајковчани су осми на табели. Наредну утакмицу Задругар игра у недељу 4. јуна од 17.30 у Крупњу против екипе Рађевине.

Comments are closed.