4 март 2018
Категорија Новости
4 марта 2018,
 Off

За први велики јубилеј клуба, 10 година постојања, Железничар је освајањем Купа Србије остварио највећи успех у историји клуба и лајковачког спорта. Ношене фантастичном подршком око 1500 навијача, домаће одбојкашице пружиле су свој максимум и у драматичном мечу заслужено освојиле трофеј. На почетку сезоне, стварањем новог тима састављеног од врло квалитетних играчица, стизале су најаве из Железничара да је циљ освајање бар једног трофеја, што се обистинило. Да видимо шта су непосредно после меча изјавили Живорад Лазаревић, Светлана Илић, Ивана Лазаревић и Јована Јовичић. Живорад Лазаревић, творац лајковачког одбојкашког чуда, председник клуба и угледни привредник изјавио је за локални портал „Лајковац на длану“:
-После десет година рада и улагања, ово је велико и својеврсно признање за десетогодишње напоре. После десет година успели смо да освојимо Куп Србије! То је највећи икада остварени успех једне спортске екипе из Лајковца. Пресрећан сам, ово је велики успех. Сав овај силни народ који је дошао у оволиком броју и испољио интересовање за одбојку и подржао клуб на путу до овог великог успеха, је импресиван утисак. Узбуђен сам и пресрећан!
Шеф стручног штаба Светлана Илић:
-Пресрећна сам, али је моја обавеза да у овој еуфорији будем и реална. Мислим да смо гледали прелепу женску одбојку, мислим да је било претешких пет сетова. Заиста смо пети сет одрадили са максимумом снаге. Све што смо спремали за финале Купа стало је у пети сет. Обострано је била велика борба, честитам и Црвеној звезди од срца. Савез је успео оно што је наумио – да ово постане спектакл, а ми смо вечерас били судионици тог спектакла. Тешко ми је да изарзим колика сам срећна вечерас. После дужег времена вратила сам се у своју Србију и освојила свој први трофеј овде. Од сраца се захваљујем одбојкашицама, управи клуба, свим људима који су толико улагали и веровали у нас, мислим да смо им узвратили на најлепши начин!
Капитен Ивана Лазаревић била је кратка:
-Не могу да опишем свој осећај, много смо срећне, еуфорија је велика! Хоћу да похвалим своје девојке, да им честитам, као и одбојкашицама Црвене звезде које су пружиле добру партију. Захваљујем публици, много нам је значила ова атмосфера! Идемо даље, креће плеј-оф.
МВП (најбољи играч) утакмице Јована Јовичић:
-Дефинитивно нисам свесна шта смо урадиле, мислим да треба времена да се све ово мало слегне. Велики успех, публика је то заслужила, овај клуб је то заслужио, дали смо све од себе, а надам се да је публика уживала у ономе што смо им вечерас пружили. Била је тешка утакмица, мислим да је мало девојака из нашег тима играло финале и освајало Куп, али можда је овако слађе, што је нисмо завршиле у четири сета. Мислим да смо ово заслужиле напорним радом, честитам свим девојкама, захваљујем клубу и надам се да су поносни на нас.
Највећи успех у историји лајковачког спорта оствариле су одбојкашице: Ивана Лазаревић (капитен), Јована Јовичић, Јелена Станимировић, Јелена Вигњевић, Александра Гајић, Јелена Младеновић, Аница Кутлешић, Ралица Василева, Нада Митровић, Александра Спасенић, Дуња Грујичић и Милица Тошић. Треба свакако споменути значајан допринос Данијеле Андрић, која је направила паузу у каријери због трудноће. Стручни штаб предводи Светлана Илић, уз асистенцију Марка Ивковића и Владимира Живковића.

Comments are closed.