26 мај 2021
Категорија Новости
26 маја 2021,
 Off

Железничар се данас потпуно обрукао пред симпатизерима и малобројним навијачима поразом на свом стадиону од претпоследње Груже са 4:1, иако је на полувремену водио са 1:0. Већ неколико кола је јасно да ће се Жеља тешко извући од повратка у Зону, али по начину на који се то десило делује да је клуб у великој кризи.
С обзиром на то да су до краја првенства остала два кола, из лиге сигурно испадају Железничар, Гружа, Шумадија и Бане из Рашке. За преостала три места ( а можда и четири) најоозбиљнији кандидати су Јошаница са 38 бодова, која има мале – теоретске шансе за опстанак, затим Сушица са 43 и Тутин и Будућност Крушик са по 44 бода.
Ваљевци су забележили невероватан пад, јер су се на почетку пролећног дела налазили ближе врху табеле, а онда су нанизали поразе и дошли у ситуацију да се боре за опстанак. Данас их је у Ваљеву савладао Млади радник голом при крају утакмице.
За опстанак и даље стрепе Мачва из Богатића са 47 и Млади радник из Пожаревца са 48, али практично нису сигурни ни Слога ЗЗ (Петровац на Млави) и Таково са 49, па и Смедерево са 50 бодова.
Од српсколигаша из нашег краја једино је убско Јединство „осветлало образ“ – после стварно успешне сезоне обезбедили су друго место.
У недељу 30. маја Железничар гостује Јошаници, док у последњем колу дочекује првака Српске лиге Запад пожешку Слогу.

Comments are closed.