30 септембар 2015
Категорија Новости
30 септембра 2015,
 Off

У прелепом амбијенту препуне лајковачке Хале спортова, турски „Идман Оџаги“ победом над „Железничаром“ од 3:0 тријумфовао је у клупском Купу Балкана и изборио пласман у Челенџ куп. Туркиње ће у другом колу играти против грчког „Панаксијакоса“. „Жеља“ је и пласманом у финале остварио највећи успех у клупској историји, а у одлучујућем мечу, осим у другом сету, нису могле да пруже јачи отпор саставу из Трабзона. Осим тога, Лајковац је претходна два дана био град одбојке и спорта, стварно је било величанствено бити део овог догађаја и све похвале иду Општини Лајковац и ОК „Железничар“ на организацији.

У победничком тиму интернационалног састава одличан утисак оставиле су Српкиње, Сања Малагурски и Јелена Благојевић, које ће бити велика појачања за екипу из Трабзона у наредној сезони. Код наших одбојкашица, као и прве вечери, највише поена освојиле су Јовичићева, Андрићева и Мартиновићева, а придружила се и Аћимовићева. Екипу је предводио тренер Никола Јерковић. Нашем тиму и стручном штабу ово такмичење било је најзначајнија провера пред ново првенство. У утакмици за треће место „Гацко“ је победило румунску „ЦСУ Медицину“ са 3:1 (23-25, 27-25, 19-25, 24-26).

Железничар – Идман Оџаги 0:3 (18:25, 18:25, 20:25)

Хала спортова у Лајковцу. Гледалаца: 1.000. Судије: Д. Савић (Србија), Фиринчиоглу (Турска). Трајање меча: 79 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Вељковић 2, Андрић 5, Лазаревић 3, Аћимовић 7, Јовичић 13, Мартиновић 5, Јанковић (либеро), Филиповић 2, Митровић 5. Нису играле: Симоновић, Кнежевић (либеро 2), Компировић. Тренер: Никола Јерковић.

ИДМАН ОЏАГИ: Синем 10, Малагурски 17, Фатма 5, Благојевић 13, Черен, Милановић 6, Некла (либеро), Дилара 9, Гизем Гирајгил, Бејза, Имрак (либеро 2). Тренер: Гизем Сака.

Comments are closed.