1 септембар 2015
Категорија Новости
1 септембра 2015,
 Off

Председник општине Лајковац Живорад Бојичић са сарадницима организовао је пријем за женску одбојкашку репрезентацију Северне Кореје, која се налази на шестодневним припремама у Лајковцу. Одбојкашице са Далеког Истока предводи познати српски стручњак Бранислав Моро, некадашњи тренер Црвене звезде и Визуре. Репрезентација Северне Кореје у Лајковцу ће бити до понедељка и одиграће три припремне утакмице са „Железничаром“, чланом Суперлиге Србије: у четвртак, петак и недељу у спортској хали у Лајковцу.

Пожелевши добродошлицу стручном штабу и одбојкашицама Северне Кореје, редседник Бојичић се захвалио Живораду Лазаревићу, председнику ЖОК „Железничар“ и Златку Петровићу, председнику Спортског савеза општине Лајковац, који су омогућили да дође до овог сусрета и изразио жељу да то прерасте у будуће пријатељство. Стручни штаб репрезентације Северне Кореје позвао је „Железничар“ у узвратну посету Пјонгјангу, где постоје максимални услови за квалитетан рад. У Лајковац су стигли са турнеје која је обухватила Кину, Вијетнам, Тајланд и Словенију, а по повратку из Србије почиње клупско првенство Азије.

– Лајковац је добар домаћин, задовољни смо гостпримством и девојке се пријатно осећају. Имате модеран спортски центар, видимо да се граде тениски терени, чули смо да планирате базен, а надамо се да ће следећи пут постојати и хотел у том комплексу.

То већ јесте добар спортски центар, али са додатним садржајима може да прерасте у спортску понуду која уопште није занемарљива. Овде имамо свакодневне тренинге и одиграћемо три утакмице са „Железничаром“, што ће користити и нама и њима – изјавио је селектор Бранислав Моро.

Утакмице које су одигране у предвиђеним терминима , су биле пријатељског карактера , резултат није био у првом плану али су одлична припрема за оно што очекује екупу ОК Железничар, учешће у Балканском купу које се одиграва у Лајковцу 25.-27. септембра 2015. у организацији ОК Жележничар и Установе за спорт и омалдину.

Ово је прво званично међународно такмичење у богатој спортској историји Лајковца , које се одиграва на територији општине Лајковац.

Све утакмице биће одигране у спортској хали у Лајковцу.

Comments are closed.